Ocağı ve çaydanlıkları ayna gibi parlatan yöntem! Sırrı bakın neyde saklı

Eskiden çaydanlıkların dış yüzeyi genellikle kalay kullanılarak temizlenirdi. Ancak günümüzde kullanılan malzemeler değiştiği gibi, evde uygulanan temizlik yöntemleri de arttı.

Sirke ve karbonat

Kararmış, is tutmuş, kararmış ve içi lekelenmiş alüminyum, bakır, çelik çaydanlıkları temizlemenin ve parlatmanın en etkili yollarından biri sirke ve karbonat karışımını kullanmak.

Çaydanlıkların dış yüzeyinde oluşan kararmış ve kireç tutmuş lekeleri temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler sirke, karbonat ve bir miktar sabun.

Bu malzemeleri kullanarak çaydanlıkları temizlemek oldukça kolay. Öncelikle çaydanlığın dış yüzeyini sabunlu suyla temizleyin. Daha sonra sirke ve karbonat karışımını hazırlayarak çaydanlığın üzerine sürün.

Limon tuzu ve sirke

Bu karışımın içine bir miktar sıcak su ekleyerek bir süre bekletin. Ardından çaydanlığı durulayarak parlatın. Aynı zamanda ocak gözlerini temizlemek için de sirke ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz.

Sürekli kullanılan ocak gözleri zamanla kararabilir ve kötü bir görünüme neden olabilir. Sirke ve karbonat karışımı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Sirke, limon tuzu ve sıcak suyu karıştırarak oluşturduğunuz temizleyiciyi ocak gözlerine uygulayın.

Bu karışımı bir süre beklettikten sonra çelik tel veya sünger yardımıyla ovun. Ardından ocak gözlerinizin ilk günkü gibi parlak ve temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Kararan ocaklara son

Bu yöntemleri uygularken, kararan ocak gözlerini çıkartıp üzerindeki pislikleri temizlemek için sirke, limon tuzu ve sıcak su karışımını kullanabilirsiniz.

Bu karışımı akşamdan hazırlayıp sabaha kadar bekletmek, temizleme işlemini daha etkili hale getirecektir. Sabah geldiğinde ocak gözlerini çıkararak arap sabunu ve tel yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Bu basit ve ekonomik temizlik yöntemlerini uygulayarak çaydanlıklarınızı ve ocak gözlerinizi ilk günkü gibi temiz ve parlak hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir